Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

Kako da napravite brzu puslica tortu

Ova torta je gotova za 20 minuta i ne mora da se peče.

Loše strane popularnih dijeta

Neke dijete mogu da izazovu loš zadah, povećaju rizik od karijesa i pospeše širenje bakterija u ustima.

Svinjska mast i mladi sir: Neobični saveznici u nezi lepote

Ove namirnice mogu poboljšati izgled vaše kože ukoliko ih pravilno koristite.

Oprez: Ova hrana izaziva zavisnost!

Postoje namirnice koje ne možete da prestanete da jedete, koliko god da se trudite.

Aktuelno

Slatki hleb s voćem

Ovo pecivo ima fantastičan ukus i zanimljivu teksturu.

ORIGINAL RECEPT: Sremske kobasice na starinski način

Ne samo u Vojvodini, sremske kobasice su čuvene na čitavom Balkanu, ovako se pripremaju

Austrijska pletenica

Ovo mirisno pecivo je idealan izbor za doručak.

Lingvini s paradajzom i mocarelom

Uživajte u fenomenalnom mediteranskom ukusu jela s lingvinima, pastom u obliku rezanaca.

Inicijalizacija u toku...