Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

Zlatno mleko - lekovit napitak prema drevnom indijskom receptu

Ovaj napitak za jačanje imuniteta i protiv bolova u zglobovima se priprema prema starom indijskom receptu.

Prirodni preparati za skidanje šminke

Ukoliko vam je nestalo tonika za skidanje šminke u svom domu možete da pronađete odlične prirodne preparate koji će ga efikasno zameniti.

Lekovita rotkvica - reguliše varenje, popravlja krvnu sliku, pomaže mršavljenju

Rotkvica je cenjena lekovita i hranljiva kultura koja se uzgaja već preko 3000 godina.

Samo za dame: Ovakvog muškarca u kuhinji još niste videle (VIDEO)

Uz ovakvu pomoć u kuhinji lako ćete obavljati i najteže kulinarske izazove.

Aktuelno

Orijentalni složenac sa patlidžanom

Specijalitet aromatičnog ukusa, lagan i održava sitost.

Pita sa jabukama i tikvicama

Orasi i suvo grožđe čine je bogatijom.

U 3 POTEZA: Šampinjoni u pavlaci (VIDEO)

Najbrži mogući obrok, a najukusniji...

Pogačice s puterom

Miris toplih pogačica otvara apetit, a možete ih posuti susamom, kimom ili morskom solju.

Inicijalizacija u toku...