Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

U ovom gradu sve javne ustanove moraju da služe svinjetinu

Da svinejtina nije tako loša po zdravlje pokazuje uredba koju je doneo jedan danski grad.

Kako da napravite brzi bakin kolač s jabukama

Ljubitelji voćnih poslastica će uživati u svakom zalogaju ovog kolača.

Sve blagodeti proklijalog belog luka

Beli luk je na samom vrhu liste najzdravijih namirnica i trebalo bi češće da se nađe na vašoj trpezi.

Da li sme da se prži na maslinovom ulju?

Da li zdrave i pržene namirnice mogu da koegzistiraju?

Aktuelno

Voćni tart

Nikad brže, a ni jednostavnije do fantastične poslastice!

Musaka pica

Spojite čari italijanske i turske kuhinje i naređajte omiljene sastojke za picu u slojevima koji će oduševiti goste!

Snikers torta (nepečena)

Ova torta se veoma brzo priprema, a kombinacija čokolade i kikirikija je fantastična.

Čokoladni brauni sa bananom

Čokolada i banana? Dobitna brauni kombinacija...

Inicijalizacija u toku...