Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

Ojačajte svoje nokte uz pomoć sledećih namirnica

Jednostavno uključite sledeće namirnice u svoju ishranu i na prirodan način ojačajte svoje nokte.

5 činjenica o lanenom semenu koje niste znali

Seme lana je izuzetno blagotvorno po zdravlje čitavog organizma.

Ove 4 namirnice utiču na lepotu kose, kože i noktiju

Pored kozmetičkih preparata na lepotu vaše kože utiče i hrana koju konzumirate. Saznajte koje 4 namirnice će učiniti da imate savršen ten.

Kako se pravilno priprema pasta

Ako skuvanu pastu stavite na tanjir i prelijete sosom, zapravo je pripremate na pogrešan način. Pogledajte savete za pripremu savršene paste.

Aktuelno

Štrudla s ribom

Izuzetno pikantno i ukusno jelo za sve ljubitelje ribe.

Čorba od blitve i krompira

Osim zanimljivog izgleda, blitva i kisela pavlaka ovoj čorba daju veoma osvežavajući ukus.

Domaći hleb s jogurtom

Ništa ne otvara apetit kao miris tek ispečenog hleba.

Torta od oraha sa džemom od šipka

Bogat ukus koji osvaja...

Inicijalizacija u toku...