Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

Lekovita svojstva kupina

Kupine regulišu nivo šećera u krvi i holesterola, smanjuju rizik od srčanih oboljenja i raka.

Kako da jednostavno uklonite fleke od kafe sa odeće, tepiha ili nameštaja?

Fleke od kafe se uvek događaju u najnezgodnijem trenutku, kada žurite na sastanak ili dočekujete goste... Evo kako da ih za kratko vreme uklonite.

Ovaj domaći napitak je prava imunitetska bomba!

Ovaj prirodni antibiotik možete veoma jednostavno sami da napravite.

Kako da napravite mekanu i mirisnu pogaču (VIDEO)

Neka vaš dom zamiriše na tradicionalni domaći hleb...

Aktuelno

Zapečena ćuretina sa pirinčem

Jelo koje se brzo sprema, a veoma je ukusno i hranljivo.

Rolovani pileći odresci (VIDEO)

Služiti uz pečeni krompir i salatu.

U 3 POTEZA: Šampinjoni u pavlaci (VIDEO)

Najbrži mogući obrok, a najukusniji...

Prolećni rižoto s graškom i rotkvicama

Neodoljiva kombinacija namirnica predstavlja pravo uživanje za vaša nepca.

Inicijalizacija u toku...