Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

Kako pravilno da koristite đumbir

Uz vitamine B6 i C, kao i kalcijum i magnezijum, ova biljka ima snažne adute kojima se probila na vrh liste naših omiljenih prirodnih lekova.

Koliko dugo ostaci hrane mogu biti bezbedni za jelo?

Pogledajte koliko dugo u frižideru može da se čuvaju meso, riba, povrće, sosevi, kolači, a da i dalje budu bezbedni za konzumiranje.

6 najčešćih grešaka u pripremi prženica

Pogledajte koje greške treba izbeći i kako da napravite perfektne prženice.

TALIJA – 8 MINUTA O LJUBAVI: Instagram podmladak zavladao Srbijom – ljubavni život dece poznatih

Koliko su poznate ličnosti koje su svoju decu uvukle u javni život uticale na odnose između dece i roditelja u običnim porodicama

Aktuelno

Pečene ćufte od tikvica i parmezana

Ove ukusne loptice možete poslužiti uz kiselo mleko.

Bombice s višnjama

U sredini ovih bombica krije se osvežavajuće iznenađenje.

Palačinke sa sosom od belog luka

Pikantne palačinke s piletinom i sosom od belog luka.

Domaći začin

Pripremite mešavinu začina i obogatite svoja jela domaćim, zdravim proizvodom.

Inicijalizacija u toku...