Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

5 najčešćih mitova o ishrani

Da li je važnije kada jedemo ili šta jedemo i da li se od ugljenih hidrata i masti samo gojimo, otkrivamo kroz pet mitova o ishrani.

11 fenomenalnih blagodeti ovsenih pahuljica

Evo odličnih razloga da češće jedete ovsene pahulje.

Zbog čega se svinjska mast preporučuje u ishrani

Nemojte da izbegavate svinjsku mast jer je veoma zdrava.

Otkrivamo vam lekovita svojstva akai bobica

Akai bobice su u poslednje vreme veoma popularne, a na policama supremarketa mogu se pronaći mnogi proizvodi koji ih sadrže.

Aktuelno

Slana torta sa šunkom

Ova pita se brzo priprema i ne treba vam mnogo sastojaka.

Hleb s ruzmarinom

Obogatite hleb aromatičnim ruzmarinom.

Salata od maslačka i barenih jaja

Ova prolećna salata je, osim što je izuzetno ukusna, takođe je i veoma zdrava.

Ruska čokoladna torta sa kokosom

Ova čokoladna poslastica pravi je hit u Rusiji, a verujemo da će i vas očarati.

Inicijalizacija u toku...