Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

Kako da produžite svežinu malina

Ovi saveti za čuvanje malina će vam pomoći da što duže uživate u sočnim bobicama.

Večita dilema: Da li je potrebno prati pirinač pre upotrebe?

Neko pere pirinač pre kuvanja, neko ga ne pere, međutim, radili to ili ne, nameće se pitanje da li je pranje pirinča neophodno?

3 greške u pripremi paste Karbonara

Iako je pravi klasik kada su u pitanju kulinarski recepti, Italijanska pasta karbonara, često se sprema pogrešno.

Kako da se rešite neugodnog mirisa buđi i vlage iz podruma

Uz pomoć ovog trika više vas neće mučiti miris buđi i vlage..

Aktuelno

Jogurt kolač s bobicama

Osvežavajuć, ali i veoma slastan kolač s bobičastim voćem.

Velika palačinka sa kruškama

Probajte sočan kolač sa ukusom voćne palačinke.

Žele od kore limuna

Osvežavajuć namaz od limunove kore.

Napitak od spanaća

Ovaj napitak je idealan za jačanje organizma.

Inicijalizacija u toku...