Rečnik

  • Đevđir - Kuhinjska posuda koja ima perforirano (rupičasto) dno i služi za ceđenje kuvane testenine, krompira, mesa, pirinča ili blanširanog povrća. Osim toga upotrebljava se i za pranje voća i povrća.

  • Đumbir - Koren tropske biljke Zingiber officinale koja raste u Africi, Kini, Indiji i Cejlonu. Izuzetno je aromatičan i ima ljut ukus. U kulinarstvu se pirmenjuje kod pripreme hleba, jela od mesa, sosova, ali može biti i dodatak kolačima. Osim u kulinarstvu, na dalekom istoku koristi ... (više)

  • Đuveč - Jelo od mesa i pirinča sa dodatkom povrća (paradajza, patlidžana, paprike, crnog i belog luka...). Naziv potiče od turske reči "güveç" što u prevodu znači zemljana posuda, a što ujedno objašnjava i poreklo naziva same posude u kojoj se ... (više)

Preporučeni članci

Za bolji rad štitne žlezde: Napravite domaći lekoviti napitak

Ovaj napitak je odlična preventiva oboljenja štitne žlezde.

5 trikova za savršenu krem supu

Pogledajte kako od namirnica koje već imate u kući možete napraviti perfektnu krem supu.

Ovih 5 namirnica bi trebalo da izbegavate ukoliko želite ravan stomak

Pogrešan izbor namirnica je glavni krivac sala na stomaku.

5 dobrih razloga da postite i poboljšate svoje zdravlje

Post može imati veoma pozitivan uticaj na stanje vašeg organizma.

Aktuelno

Najbrži voćni kolač: Lenja žena

Izaberite voće po želji i uživajte u zavodljivom ukusu sočnog kolača.

Bakin kolač sa ovsenim pahuljicama

Iskoristite presu za bakin kolač i pripremite ukusan obrok za zdrav početak dana.

Urnebes salata

Neizostavna salata pravih gurmanskih gozbi.

Lignje na žaru

Kao prilog uz lignje možete poslužiti bareni krompir ili pirinač.

Inicijalizacija u toku...