Rečnik

  • Čaj - Napitak dobijen kuvanjem suvog lišća biljke čajevca (Camellia sinensis). Čajeve delimo u četiri glavne grupe: crni (fermentisani), zeleni (nefermentisani), beli i tzv. oolong čajevi (delimično fermentisani). Na svetsko tržište ovi čajevi dolaze sa ... (više)

  • Čedar - Vrsta engleskog kravljeg tvrdog sira. Najviše se koristi u pripremanju sendviča, ali zbog svoje topivosti i u sosovima i za gratiniranje jela. Ima veoma karakterističnu boju koja varira od upadljivo žute do narandžaste. Jakog je mirisa i ugodno slanog i pikantnog ... (više)

  • Čeri paradajz - Minijaturni paradajz (prečnika oko 2 cm), koji se koristi u pripremi jela i salata, a zbog svog atraktivnog izgleda i za dekoraciju hrane. Naziv čeri (cherry) u prevodu sa engleskog glasi trešnja. Naziva se još i koktel paradajz. Pogledajte i druge vrste ... (više)

  • Čili - Vrsta paprike koja sadrži kapsain, alkaloid koji joj daje ljutinu. Ljuta papričica je čak dva do tri puta bogatija vitaminom C od iste količine citrusa.Kapsain podstiče lučenje endorfina (hormona sreće), a ima i niz lekovitih svojstava. Osim toga stimuliše ... (više)

  • Čičoka - Višegodišnja biljka slična suncokretu sa žutim cvetom i stabljikom visine preko 2 metra, čiji je koren nalik krompiru i koristi se u ishrani. Za razliku od krompira čičoka umesto skroba sadrži inulin, veoma je bogata aminokiselinama. 100 g čičoke ima samo ... (više)

  • Čokolada - Poslastica čiji su osnovni sastojci kakao masa i šećer. Ime datira još od vremena Asteka i Maja, kada se čokolada pila kao napitak. Osim kakao mase i šećera čokolada sadrži kakao puter, emulgator (lecitin) i mleko u prahu. Čokolada se na ... (više)

Preporučeni članci

Napitak koji topi kilograme, čisti organizam i daje energiju

Dostignite željenu kilažu i ojačajte organizam napitkom koji se lako i brzo priprema.

Da li će čaj u vrećicama postati prošlost?

Specijalna čaša za čaj dizajnirana je za posebno uživanje u toplom napitku i prilagođena brzom tempu života.

I slatki hleb i kolač: Komisbrot sa brusnicama

U ovom slatišu svi će uživati!

3 najukusnija napitka za mršavljenje i detoksikaciju

Osvežite se i poboljšajte svoje zdravlje ovim detoks napicima

Aktuelno

Sladoled od piva

Uživajte u osvežavajućoj poslastici od omiljenog piva.

Kremasti kolač sa sirom i trešnjama

Ukoliko ste ljubitelj kremastih poslastica ovo je recept za vas.

Jednostavni minestrone

Poseban ukus ovoj zdravoj supi daje propržena panceta.

Slatko od šipurka sa jabukama

Slatko kome nećete odoleti.

Inicijalizacija u toku...