Rečnik

  • Čaj - Napitak dobijen kuvanjem suvog lišća biljke čajevca (Camellia sinensis). Čajeve delimo u četiri glavne grupe: crni (fermentisani), zeleni (nefermentisani), beli i tzv. oolong čajevi (delimično fermentisani). Na svetsko tržište ovi čajevi dolaze sa ... (više)

  • Čedar - Vrsta engleskog kravljeg tvrdog sira. Najviše se koristi u pripremanju sendviča, ali zbog svoje topivosti i u sosovima i za gratiniranje jela. Ima veoma karakterističnu boju koja varira od upadljivo žute do narandžaste. Jakog je mirisa i ugodno slanog i pikantnog ... (više)

  • Čeri paradajz - Minijaturni paradajz (prečnika oko 2 cm), koji se koristi u pripremi jela i salata, a zbog svog atraktivnog izgleda i za dekoraciju hrane. Naziv čeri (cherry) u prevodu sa engleskog glasi trešnja. Naziva se još i koktel paradajz. Pogledajte i druge vrste ... (više)

  • Čili - Vrsta paprike koja sadrži kapsain, alkaloid koji joj daje ljutinu. Ljuta papričica je čak dva do tri puta bogatija vitaminom C od iste količine citrusa.Kapsain podstiče lučenje endorfina (hormona sreće), a ima i niz lekovitih svojstava. Osim toga stimuliše ... (više)

  • Čičoka - Višegodišnja biljka slična suncokretu sa žutim cvetom i stabljikom visine preko 2 metra, čiji je koren nalik krompiru i koristi se u ishrani. Za razliku od krompira čičoka umesto skroba sadrži inulin, veoma je bogata aminokiselinama. 100 g čičoke ima samo ... (više)

  • Čokolada - Poslastica čiji su osnovni sastojci kakao masa i šećer. Ime datira još od vremena Asteka i Maja, kada se čokolada pila kao napitak. Osim kakao mase i šećera čokolada sadrži kakao puter, emulgator (lecitin) i mleko u prahu. Čokolada se na ... (više)

Preporučeni članci

Čudotvorni sok od krompira - reguliše krvni pritisak, popravlja varenje, jača krv

Pogledajte koje su sve zdravstvene blagodeti krompira, a naročito soka od ovog povrća.

Kako do savršenog novogodišnjeg izgleda? Imate kašičicu? Dovoljno je!

Da ste znali šta sve može kafena kašičica, ove bi trikove primenjivali stalno

Nega od glave do pete: Iskoristite namirnice iz kuhinje na pravi način

Odlazak u spa centre i na različite tretmane može da vas košta mnogo, ali i ne mora ukoliko znate kako da iskoristite sastojke iz kuhinje na pravi

Aktuelno

BEZ BRAŠNA I JAJA: Koka-kola torta zapalila interenet (RECEPT)

Ovaj kolač napravićete veoma brzo i jednostavno.

Zapečen krompir pire sa belim lukom

Aromatičan prilog upotpuniće svojim bogatim ukusom glavno jelo.

Omiljeni čokoladni kolač od samo 3 sastojka

Ceo svet je oduševljen jednostavnim, a preukusnim lava kolačima. Probajte ih i uživanje je zagarantovano.

Pečeni but sa koricom od meda

Hrskava i slasna korica daje posebnu draž ukusnom pečenju.

Inicijalizacija u toku...