Rečnik

  • Čaj - Napitak dobijen kuvanjem suvog lišća biljke čajevca (Camellia sinensis). Čajeve delimo u četiri glavne grupe: crni (fermentisani), zeleni (nefermentisani), beli i tzv. oolong čajevi (delimično fermentisani). Na svetsko tržište ovi čajevi dolaze sa ... (više)

  • Čedar - Vrsta engleskog kravljeg tvrdog sira. Najviše se koristi u pripremanju sendviča, ali zbog svoje topivosti i u sosovima i za gratiniranje jela. Ima veoma karakterističnu boju koja varira od upadljivo žute do narandžaste. Jakog je mirisa i ugodno slanog i pikantnog ... (više)

  • Čeri paradajz - Minijaturni paradajz (prečnika oko 2 cm), koji se koristi u pripremi jela i salata, a zbog svog atraktivnog izgleda i za dekoraciju hrane. Naziv čeri (cherry) u prevodu sa engleskog glasi trešnja. Naziva se još i koktel paradajz. Pogledajte i druge vrste ... (više)

  • Čili - Vrsta paprike koja sadrži kapsain, alkaloid koji joj daje ljutinu. Ljuta papričica je čak dva do tri puta bogatija vitaminom C od iste količine citrusa.Kapsain podstiče lučenje endorfina (hormona sreće), a ima i niz lekovitih svojstava. Osim toga stimuliše ... (više)

  • Čičoka - Višegodišnja biljka slična suncokretu sa žutim cvetom i stabljikom visine preko 2 metra, čiji je koren nalik krompiru i koristi se u ishrani. Za razliku od krompira čičoka umesto skroba sadrži inulin, veoma je bogata aminokiselinama. 100 g čičoke ima samo ... (više)

  • Čokolada - Poslastica čiji su osnovni sastojci kakao masa i šećer. Ime datira još od vremena Asteka i Maja, kada se čokolada pila kao napitak. Osim kakao mase i šećera čokolada sadrži kakao puter, emulgator (lecitin) i mleko u prahu. Čokolada se na ... (više)

Preporučeni članci

Saveti dr Oza: Šta da jedete leti

Ljudima koji su ujutro puni energije, ali "pregore" u popodnevnim satima i postaju usporeni, dr Oz propisuje terapiju hranom koja hidratizuje telo.

Zbog čega kijamo kada udahnemo biber

Evo odgovora koji ste čekali.

Spremite ukusno hrskavo pečenje u nekoliko koraka

Ovaj sočno pečen komad svinjetine s hrskavom koricom garantuje vam neponovljivo gastronomsko iskustvo.

Evo zbog čega bi trebalo započeti dan čokoladom

Saznajte rezultate istraživanja.

Aktuelno

Piletina sa kokosovim mlekom i karijem

Za ljubitelje egzotičnih ukusa - piletina sa karijem i kokosom.

Čizkejk od kajsija i bele čokolade

Osvežavajući čizkejk od kajsija i ukusne bele čokolade ostaviće vas bez daha.

Tropski doručak: Ovsena kaša sa mangom i kokosom

Lagani doručak, idealan za visoke temperature.

Domaći kroasani sa feta sirom (VIDEO)

Nema ništa lepše od mirisa domaćeg peciva.

Inicijalizacija u toku...