Rečnik

  • Čaj - Napitak dobijen kuvanjem suvog lišća biljke čajevca (Camellia sinensis). Čajeve delimo u četiri glavne grupe: crni (fermentisani), zeleni (nefermentisani), beli i tzv. oolong čajevi (delimično fermentisani). Na svetsko tržište ovi čajevi dolaze sa ... (više)

  • Čedar - Vrsta engleskog kravljeg tvrdog sira. Najviše se koristi u pripremanju sendviča, ali zbog svoje topivosti i u sosovima i za gratiniranje jela. Ima veoma karakterističnu boju koja varira od upadljivo žute do narandžaste. Jakog je mirisa i ugodno slanog i pikantnog ... (više)

  • Čeri paradajz - Minijaturni paradajz (prečnika oko 2 cm), koji se koristi u pripremi jela i salata, a zbog svog atraktivnog izgleda i za dekoraciju hrane. Naziv čeri (cherry) u prevodu sa engleskog glasi trešnja. Naziva se još i koktel paradajz. Pogledajte i druge vrste ... (više)

  • Čili - Vrsta paprike koja sadrži kapsain, alkaloid koji joj daje ljutinu. Ljuta papričica je čak dva do tri puta bogatija vitaminom C od iste količine citrusa.Kapsain podstiče lučenje endorfina (hormona sreće), a ima i niz lekovitih svojstava. Osim toga stimuliše ... (više)

  • Čičoka - Višegodišnja biljka slična suncokretu sa žutim cvetom i stabljikom visine preko 2 metra, čiji je koren nalik krompiru i koristi se u ishrani. Za razliku od krompira čičoka umesto skroba sadrži inulin, veoma je bogata aminokiselinama. 100 g čičoke ima samo ... (više)

  • Čokolada - Poslastica čiji su osnovni sastojci kakao masa i šećer. Ime datira još od vremena Asteka i Maja, kada se čokolada pila kao napitak. Osim kakao mase i šećera čokolada sadrži kakao puter, emulgator (lecitin) i mleko u prahu. Čokolada se na ... (više)

Preporučeni članci

Ovaj jutarnji ritual stvara salo na stomaku

Neke jutarnje navike mogu vam ugroziti zdravlje...

KonMari metod čišćenja: Uz ovih 7 trikova vaša kuhinja će uvek biti uredna

Japanka Marie Kondo, guru za čišćenje iz Tokija, ovaj put savetuje vas kako da sredite svoju kuhinju i lako održavate čistoću svaki dan...

Mirisna i ukusna: Domaća rascvetana pogača (VIDEO)

Kada želite oduševiti svoje goste ili imate neko slavlje neka se ova pogača nađe na vašem stolu. Prelepog je izgleda i još lepšeg ukusa.

TALIJA - 8 MINUTA O LJUBAVI: Izazov prihvaćen! Balansiranje privatnog i poslovnog života

Strpljen, spasen - uspeh je proces, istrajte u tome! Pogledajte koje nam još savete daje Dragana Jovanović, spisateljica i lajf guru

Aktuelno

Pikantni biftek sa krompirom

Ljubitelji pikantnog ukusa i mesa uživaće u sočnom bifteku sa ukusnim krompirom.

UKUS JESENI: Džem od belog grožđa u vinu

Pripremite domaći džem, uvek dobar dodatak palačinkama, čizkejku ili kao namaz za hleb

LAKO I ZA POČETNIKE: Lažna Švarcvald torta

Brz, jednostavan, a opet preukusan kolač

Supa od tikvica i spanaća

Ako dodate krutone, ovu supu možete poslužiti i kao glavno jelo.

Inicijalizacija u toku...