Rečnik

  • Ćevapi - Tradicionalni specijalitet sa balkanskog područja. Pravi se od mlevenog mesa u koje su dodati začini i koje je oblikovano u male valjke. Uglavnom je to specijalitet sa roštilja, ali može da se pripremi i u tiganju. Vrste mesa od kojih se prave, kao i njihova veličina ... (više)

  • Ćiabata - Vrsta italijanskog pljosnatog belog hleba. Testo za ovaj hleb treba dugo da narasta i tokom tom procesa se nekoliko puta mesi. U testo se dodaje maslinovo ulje. Proces pravljenja je dug, ali nije težak i hleb veoma je ukusan. Danas postoje mnoge varijante ovog hleba. Tako se na ... (više)

  • Ćufte - Loptice od mlevenog mesa u sosu od paradajza. Postoje i neke druge varijante sosova. Osim mesa, ćufte najčešće sadrže crni i beli luk, jaje, brašno i začine. Loptice se prvo proprže na vrelom ulju a potom kuvaju u sosu.

  • Ćuretina - Meso od ćurke. U kulinarstvu se najčešće koristi ćureće belo meso, u mnogim zemljama se tradicionalno peče cela ćurka za Božić, a u Americi i Kanadi i za nacionalni praznik Dan zahvalnosti. Ćuretina se prerađuje u ćureća prsa za sendviče (obična ili ... (više)

  • Ćurosi - Duguljasti španski uštipci koji se posuti šećerom u prahu ili običnim šećerom poslužuju za doručak. Prave se uz pomoć šprica i mogu biti u obliku štapića ili savijeni (u oblik potkovice). Obično se umaču u toplu čokoladu.

Preporučeni članci

Brz doručak ili užina: Tuna baget sa povrćem

Ovakve zalogaje poješćete u slast.

Šta će se desiti ako jedete samo hleb?

Kejti Doneli (27) je devojka koja u svoj organizam, verovali ili ne, unosi samo hleb.

Kafa smanjuje rizik od dijabetesa

Čak i kafa bez kofeina može povećati otpornost organizma na nastanak dijabetesa, jer tajna je u zrnima kafe, kažu naučnici.

15 zanimljivosti o hrani

Kečap se u 19. veku koristio kao lek protiv dijareje, japanska dinja je najskuplje voće na svetu i još 12 zanimljivosti o hrani.

Aktuelno

Ručak za pola sata: Pekarski đuveč

Ovo veoma ukusno jelo se brzo priprema i biće pravi ukras trpeze.

Domaći sladoled od banane

Napravite brzo i lako najukusniji domaći sladoled.

BRZA, NE PEČE SE: Neodoljiva sarajevska torta

Torta se priprema neerovatno brzo, a još neverovatnijeg je ukusa

Krofnice s cimetom

Aromatične i mekane, ove krofnice su savršene za doručak ili večeru.

Inicijalizacija u toku...