Rečnik

  • Ćevapi - Tradicionalni specijalitet sa balkanskog područja. Pravi se od mlevenog mesa u koje su dodati začini i koje je oblikovano u male valjke. Uglavnom je to specijalitet sa roštilja, ali može da se pripremi i u tiganju. Vrste mesa od kojih se prave, kao i njihova veličina ... (više)

  • Ćiabata - Vrsta italijanskog pljosnatog belog hleba. Testo za ovaj hleb treba dugo da narasta i tokom tom procesa se nekoliko puta mesi. U testo se dodaje maslinovo ulje. Proces pravljenja je dug, ali nije težak i hleb veoma je ukusan. Danas postoje mnoge varijante ovog hleba. Tako se na ... (više)

  • Ćufte - Loptice od mlevenog mesa u sosu od paradajza. Postoje i neke druge varijante sosova. Osim mesa, ćufte najčešće sadrže crni i beli luk, jaje, brašno i začine. Loptice se prvo proprže na vrelom ulju a potom kuvaju u sosu.

  • Ćuretina - Meso od ćurke. U kulinarstvu se najčešće koristi ćureće belo meso, u mnogim zemljama se tradicionalno peče cela ćurka za Božić, a u Americi i Kanadi i za nacionalni praznik Dan zahvalnosti. Ćuretina se prerađuje u ćureća prsa za sendviče (obična ili ... (više)

  • Ćurosi - Duguljasti španski uštipci koji se posuti šećerom u prahu ili običnim šećerom poslužuju za doručak. Prave se uz pomoć šprica i mogu biti u obliku štapića ili savijeni (u oblik potkovice). Obično se umaču u toplu čokoladu.

Preporučeni članci

9 začina za vitkiji stas

Rešite se viška kilograma na prirodan način!

Originalni način da ukrasite USKRŠNJU trpezu: Napravite krpeno jaje

U krpenom jajetu uživaće mališani koji vole mekane i plišane igračke, a možete ih na kauču poređati i kao jastučiće.

Pio je 10 gaziranih sokova dnevno tokom mesec dana. Evo rezultata...

Džordž Prajor je sproveo mali eksperiment tako što je mesec dana pio čak 10 limenki gaziranih sokova.

Pogledajte zbog čega je dobro piti vodu na prazan stomak

Brojne zdravstvene probleme možete ublažiti ako pre doručka popijete vodu.

Aktuelno

Ruski čajni kolačići

Prava poslastičarska snežna bajka u malim zalogajima.

Japanski vetar

Vrhunska kombinacija hrskavih kora i ukusnog fila čini japanski vetar jednom od omiljenih torti.

Ćufte sa pečurkama

U sredini sočnih ćuftica kriju se ukusni šampinjoni.

Crveni džem

Idealna kombinacija za ljubitelje malina i ribizli.

Inicijalizacija u toku...