Rečnik

  • Ćevapi - Tradicionalni specijalitet sa balkanskog područja. Pravi se od mlevenog mesa u koje su dodati začini i koje je oblikovano u male valjke. Uglavnom je to specijalitet sa roštilja, ali može da se pripremi i u tiganju. Vrste mesa od kojih se prave, kao i njihova veličina ... (više)

  • Ćiabata - Vrsta italijanskog pljosnatog belog hleba. Testo za ovaj hleb treba dugo da narasta i tokom tom procesa se nekoliko puta mesi. U testo se dodaje maslinovo ulje. Proces pravljenja je dug, ali nije težak i hleb veoma je ukusan. Danas postoje mnoge varijante ovog hleba. Tako se na ... (više)

  • Ćufte - Loptice od mlevenog mesa u sosu od paradajza. Postoje i neke druge varijante sosova. Osim mesa, ćufte najčešće sadrže crni i beli luk, jaje, brašno i začine. Loptice se prvo proprže na vrelom ulju a potom kuvaju u sosu.

  • Ćuretina - Meso od ćurke. U kulinarstvu se najčešće koristi ćureće belo meso, u mnogim zemljama se tradicionalno peče cela ćurka za Božić, a u Americi i Kanadi i za nacionalni praznik Dan zahvalnosti. Ćuretina se prerađuje u ćureća prsa za sendviče (obična ili ... (više)

  • Ćurosi - Duguljasti španski uštipci koji se posuti šećerom u prahu ili običnim šećerom poslužuju za doručak. Prave se uz pomoć šprica i mogu biti u obliku štapića ili savijeni (u oblik potkovice). Obično se umaču u toplu čokoladu.

Preporučeni članci

Da kuća blista: 6 genijalnih trikova za čišćenje kuhinje

Učinite svoju kuhinju blistavom i mirišljavom uz jednostavne trikove!

Kako se rešiti viška tečnosti tokom letnjih vrućina

Višak tečnosti može da uzrokuje ozbiljne zdravstvene tegobe naročito u letnjem periodu. Evo kako da se prirodnim putem rešite nagomilane vode u

Maslinovo ulje za jače kosti

Naučno istraživanje je pokazalo da maslinovo ulje pomaže jačanju kostiju i koristan je saveznik u borbi protiv osteoporoze.

Banane nisu za svakoga

Postoje ljudi koji su alergični na banane, a alergijske reakcije mogu da dovedu i do smrti.

Aktuelno

Povrće sa račićima

Uz ovaj egzotični miks najbolje ide šampanjac ili belo vino

Bakina kuhinja: Gulaš od pileće džigerice

Specijalitet kom nećete moći da odolite!

Marinada za ražnjiće na indijski način

Đumbir i kari su začini za one koji vole drugačiji ukus.

Pohovane palačinke sa spanaćem i sirom

Izuzetno ukusne palačinke koje možete poslužiti kao predjelo ili večeru.

Inicijalizacija u toku...