Rečnik

  • Ćevapi - Tradicionalni specijalitet sa balkanskog područja. Pravi se od mlevenog mesa u koje su dodati začini i koje je oblikovano u male valjke. Uglavnom je to specijalitet sa roštilja, ali može da se pripremi i u tiganju. Vrste mesa od kojih se prave, kao i njihova veličina ... (više)

  • Ćiabata - Vrsta italijanskog pljosnatog belog hleba. Testo za ovaj hleb treba dugo da narasta i tokom tom procesa se nekoliko puta mesi. U testo se dodaje maslinovo ulje. Proces pravljenja je dug, ali nije težak i hleb veoma je ukusan. Danas postoje mnoge varijante ovog hleba. Tako se na ... (više)

  • Ćufte - Loptice od mlevenog mesa u sosu od paradajza. Postoje i neke druge varijante sosova. Osim mesa, ćufte najčešće sadrže crni i beli luk, jaje, brašno i začine. Loptice se prvo proprže na vrelom ulju a potom kuvaju u sosu.

  • Ćuretina - Meso od ćurke. U kulinarstvu se najčešće koristi ćureće belo meso, u mnogim zemljama se tradicionalno peče cela ćurka za Božić, a u Americi i Kanadi i za nacionalni praznik Dan zahvalnosti. Ćuretina se prerađuje u ćureća prsa za sendviče (obična ili ... (više)

  • Ćurosi - Duguljasti španski uštipci koji se posuti šećerom u prahu ili običnim šećerom poslužuju za doručak. Prave se uz pomoć šprica i mogu biti u obliku štapića ili savijeni (u oblik potkovice). Obično se umaču u toplu čokoladu.

Preporučeni članci

6 zanimljivih činjenica o kafi

Da li znate da u jednoj banji možete plivati u bazenima punim kafe, a da su najstarije mačke na svetu svakodnevno pile crni napitak? Evo još

PONOS BEOGRADSKE KUHINJE: Kako je nastao kulinarski izum - Karađorđeva šnicla?

Karađorđeva šnicla ili "devojački san" nastala je sasvim spontano, a njen ukus i dalje je na top mestu u svetskoj kuhinji

Kako da smanjite obim struka za nedelju dana

Dovoljne su male promene navika i bićete prezadovoljni svojim izgledom.

VEČITA DILEMA: Šta koristiti, maslac ili margarin?

Domaćice su u dilemi kada je u pitanju izbor između maslaca i margarina i šta je zdravije

Aktuelno

Mocart kugle

Prava simfonija najslađih nota u malom zalogaju.

Domaće tortilje

Kada pripremite domaće tortilje jedina dilema je koji fil izabrati. Za koji god da se odlučite, dobićete fantastičan obrok u ukusnom kaputu.

Keks sa bundevom

Narandžasta kraljica jeseni rado je viđen sastojak u brojnim slanim jelima, ali se savršeno uklapa i u ukusne poslastice.

Italijanska poslastica: Napravite picu uz pomoć aparata za galete (VIDEO)

Pogledajte kako da napravite ukusnu picu koristeći aparat za bakin kolač...

Inicijalizacija u toku...