Voćni tart

Nikad brže, a ni jednostavnije do fantastične poslastice!
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
20 parčadi
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
190 kcal po parčetu
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, šećer, jaja, puding, voće
Tip recepta:

Sastojci

Za testo:
400 g brašna
250 g mlevenog badema
prstohvat soli
100 g šećera
2 kesice vanilin šećera
2 jaja
250 g omekšalog putera

Za fil:
2 pudinga od vanile
1 l mleka
7 kašika šećera
1 kg raznog voća
2 kesice preliva za tortu

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zamesite testo od svih sastojaka. Rasporedite ga po okruglom plehu (za tart), pecite oko 15 minuta i ostavite da se ohladi.

2. U međuvremenu promešajte prašak za puding sa 100 ml mleka i 5 kašika šećera. Skuvajte preostalo mleko. Dodajte prašak za puding i kuvajte uz stalno mešanje. Puding rasporedite po kori i ostavite 2 sata da se stegne.

3.  Pripremite voće, isecite ga i rasporedite po pudingu. Pripremite preliv za tortu prema uputstvu na kesici sa preostalim šećerom, prelijte kolač i ostavite da se stegne. Po želji servirajte sa šlagom.

Komentari

prelepo izgleda

Dodaj novi komentar

Komentari

prelepo izgleda

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...