Vanil-kiflice

Slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
puter, brašno, vanilin šećer, kora limuna, mleveni bademi
Tip recepta:

Sastojci

Za testo:

200 g razmekšanog putera
strugana korica jednog celog limuna
75 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
jaje
180 g brašna
200 g mlevenih badema

Ostalo:

2 kesice vanilin šećera
20 g šećera
125 g šećera u prahu

Priprema

1. Kremasto umutiti puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, pa dodati jaje, a zatim i sve ostale sastojke i zamesiti testo. Napraviti rolat od testa, prečnika oko 3 cm, a onda zaviti u foliju i ostaviti oko 60 minuta da se ohladi.

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rolat od testa iseći na kolutiće, debljine oko 1 cm. Oblikovati ih potom u kiflice i ređati na pleh obložen peki-papirom.

3. Vanil-kiflice peæi oko 12 minuta. Pomešati šećer, vanilin šećer i šećer u prahu, pa time posuti kiflice. Ostaviti gotove kiflice da se potpuno ohlade.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...