Tradicionalni srpski kolač: Kako da napravite košnice

Uživaćete u ukusu.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
margarin, šećer, kakao, posni keks
Tip recepta:

Sastojci

250 g margarina

100 g šećera u prahu

50 g kakaoa

300 g posnog mlevenog keksa

200 g mlevenih oraha

1,5 dl soka od pomorandže

po ukusu ruma

po želji mlevenih oraha – za valjanje

Priprema

U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu i kakaom. Mleveni keks i orahe preliti sokom i pomešati, pa dodati smesi od margarina. Sipati rum po ukusu i sve dobro umesiti.

Kalup za košnice obložiti providnom folijom. Puniti ih lepo sabijajući, kako bi imale lepši oblik, pa ih uz pomoć folije istresti na tacnu. Postupak ponavljati, dok se materijal ne potroši. Gotove košnice uvaljati u mlevene orahe i ostaviti da se prosuše i lepo stegnu.

Po želji, odole mogu biti sa tankom oblandom a mogu i bez. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor. Recepti.com

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...