Tradicionalni recept: Vlaška suva pita

Ova pita je jednako ukusna i topla i kada se ohladi.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kore za pitu, šećer, suve šljive, orasi, cimet, suvo grožđe, ulje
Tip recepta:

Priprema

Fil:

Prvo sameljite orahe. Suve šljive iseckajte na site komade i pomešajte ih sa suvim grožđem, orasima i cimetom.

Pita

1. Razvucite jednu koru po radnoj površini, poprskajte je uljem, pospite sa dve kašike šećera i sa dve kašike fila. Vodite računa da 1/3 kore tom prilikom ostavite bez fila.

2. Nakon toga, stavite i drugu koru i ponovite isti postupak kao sa prvom, a zatim i sa trećom učinite isto.

3. Bočne ivice pite presavijte ka sredini, i lagano umotajte pitu tako što ćete početi od filovanog kraja ka praznom kraju.

4. Pleh dobro namastite uljem i u njega ređajte umotane, filovane kore.

5. Postupak sa korama ponavljajte, dok vam ne nestane sav fil.

6. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pitu pecite do 30 minuta, dok kora ne porumeni.

Izvor: opanak

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...