Tradicionalna vojvođanska poslastica od meda i maka: Napravite bobaljke ili pekanjce

Pravi se vrlo jednostavno, a za onoga ko ne zna šta su pekanjci odnosno bobaljke biće iznenađenje njihov neverovatan ukus!
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
mak, brašno, voda, kvasac, šećer, med, ulje
Tip recepta:

Priprema

U zavisnosti od članova porodice napravite meru, pa umesite testo od brašna, šećera, soli, kvasca i vode, isto kao kada pravite hleb ili pogaču.

Umešenu jufku ostavite da naraste.

Zatim pravite male valjke ili okruglice, dužine pleha i debljine oko 1 cm. Ređajte ih u uljem namazan pleh i ostavite da odstoje 10-15 min. Potom pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Peku se oko 15-ak do 20 minuta.

Pečeno testo prvo ohladite, zatim ga secite na komadiće oko 2 cm i spuštajte u prokuvanu vrijuću vodu i mešajte oko 5 minuta. Zatim ih procedite i premestite u drugu posudu. U takve još vruće bobaljke dodajte prethodno skuvan mak, a zatim sve prelijte medom i promešajte.

Najbolji su kad su još topli, mada su fenomenalnog ukusa i kad se ohlade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: opanak.net

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...