Torta sa čokoladom i puterom

Ukusna poslastica za svaku priliku.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, puter, beli šećer, mleko, čokolada, prašak za pecivo
Tip recepta:

Priprema

1. Puter ulupajte sa šećerom, dodajte 9 žumanaca i nastavite s mućenjem.

2. Dodajte istopljenu čokoladu i polako umešajte sneg od 9 belanaca. 

3. Zatim dodajte brašno i kašičicu praška za pecivo i ispecite. 

4. Kada se testo ohladi, isecite ga na dve kore.

5. Žumanca, šećer i mleko izmešajte i skuvajte krem na tihoj vatri ili pari stalno mešajuci varjačom.

6. U vruć krem dodajte čokoladu i puter.

7. Nafilujte kore, pa tortu pospite seckanom čokoladom.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...