Torta pinjakolada

Zavolećete je pri prvom zalogaju.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećećr, brašno, rum, gustin, ananas, kokos, slatka pavlaka
Tip recepta:

Sastojci

Za biskvit:

3 jajeta
100 g šećera
2 kesice vanilin-šećera
malo soli
2 kašike ruma
75 g brašna
50 g gustina
puna kašičica praška za pecivo

Za fil:

kesica belog želatina u prahu
850 g ananasa u kriškama
2 dl likera od kokosa
2,5 dl slatke pavlake

Za ukrašavanje:

oko 150 svežeg kokosa
2,5 dl slatke pavlake
kašika šećera
šećer u prahu

Priprema

Biskvit

Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutite s 2 kašike tople vode i 70 g šećera. Dodajte vanilin-šećer, rum i so, pa napravite gust krem. Belanca umutite u sneg, pa dodajte preostali šećer. Brašno, gustin i prašak za pecivo dodajte kremu od žumanaca. Dodajte i sneg od belanaca i sve pomešajte. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Dno kalupa za pečenje obložite pekipapirom. Uspite masu za biskvit, poravnajte je i pecite oko 30 minuta. Ohladite.

Fil

Rastopite želatin prema uputstvu s kesice. Ananas ocedite, sok sačuvajte. Pomešajte 2 dl soka od ananasa sa 1,5 dl likera. Želatin uspite u pripremljenu mešavinu soka i likera. Sve promešajte. Ostavite da se ohladi. Biskvit presecite tako da gornji deo bude tanji od donjeg. Gornji deo poprskajte preostalim likerom. Pavlaku čvrsto ulupajte. Čim mešavina soka i likera počne da se steže, umešajte pavlaku. Hladite u frižideru 15 min.

Filovanje i ukrašavanje

Premažite ⅔ pripremljenog krema preko donjeg biskvita, tako da fil bude u obliku kupe. Stavite na to polovinu ananasa u komadima. Premažite preostalim kremom, pokrijte drugim delom i pri tom dobro pritisnite ivice. Tortu ostavite oko četiri sata u frižideru da se dobro ohladi. Kokos isecite na komadiće. Pavlaku čvrsto ulupajte i premažite tortu. Poređajte preostali ananas. Tortu pospite šećerom u prahu i servirajte.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...