Torta od piškota

Sočno, kremasto, ukusno.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
piškote, puter, želatin, šećer, sremski sir, ananas, slatka pavlaka, orasi
Tip recepta:

Priprema

1. Prsten za tortu (prečnika 26 cm) stavite na tanjir i po dnu, jedne pored drugih, poređajte polovinu potrebnih piškota (prethodno svaku prepolovite). 

2. Želatin otopite u hladnoj vodi. Puter i šećer mikserom umutite u kremastu masu pa dodajte sremski sir. 

3. Želatin dobro promešajte i u tankom mlazu, stalno mešajući, sipajte u krem. Dodajte ananas (prethodno iseckan na kockice) i čvrsto ulupanu pavlaku.

4. Polovinu pripremljenog krema premažite ravnomerno preko piškota, pa prekrijte preostalim piškotama. Ostatkom krema premažite tortu i ostavite najmanje tri sata u frižideru.

Ukrašavanje: Pavlaku dobro umutite s vanilin-šećerom, pa napunite špric i odozgo ukrasite tortu. Zatim skinite prsten, i ukrasite tortu orasima po želji.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...