Svinjski fileti u testu sa pečurkama

Neodoljiv spoj pečuraka i mesa optočen lisnatim testom... pravo rešenje i za najizbirljivije goste!
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
puter, svinjske šnicle, šampinjoni, luk, beli luk, žumance
Tip recepta:

Sastojci

4 svinjska fileta (400 g)
900 g odmrznutog lisnatog testa
1 kg šampinjona
2 luka
2 čena belog luka
2 kašike putera
4 žumanceta
4 kašike pavlake
so, biber

Priprema

Filete začinite. Tri ploče lisnatog testa stavite jednu preko druge pa ih razvaljajte na dimenzije 20x30 cm. Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pečurke očistite i iseckajte. Iseckajte crni i beli luk. Izdinstajte luk na puteru. Dodajte pečurke, pa pecite oko 15 minuta. Odlijte višak tečnosti. Razvucite smesu od pečuraka preko testa, pa preko toga stavite jedan file i urolajte. Polijte s malo vode pa pritisnite. Rolate stavite na podmazan pleh. Žumance umutite sa pavlakom pa time premažite rolate. Pecite ih 40 minuta. Isecite na komade i servirajte.

Napomena: Ovaj specijalitet možete poslužiti i topao i hladan, bez razlike u ukusu i kvalitetu.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...