Svilena torta

Veoma bogat i kremast ukus koji će vas osvojiti pri prvom zalogaju.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, margarin, puding od vanile, mleveni keks, šlag
Tip recepta:

Sastojci

10 jaja
400 g + 10 kašika šećera
1,5 margarin
400 g šećera u prahu
4 pudinga od vanile
300 g mlevenog keksa
po 200 g čoko-bananica, suvog grožđa i žele-bombona
3 kesice šlaga

Priprema

Umutite 10 belanaca sa 400 g šećera i sušite na 150 stepeni u plehu obloženom papirom za pečenje oko jedan sat.

Fil: Mutite na pari 10 žumanaca s 10 kašika šećera dok se ne zgusne. Zasebno umutite margarin sa 400 g šećera u prahu. Skuvajte pudinge u 1 l mleka, ohladite i sve sjedinite. Podelite fil, pa u jednu polovinu dodajte 300 g mlevenog keksa, a u drugu po 200 g iseckanih čoko-bananica, suvog grožđa i žele-bombona.

Na koru stavite prvo fil s keksom, pa šareni fil i celu tortu premažite šlagom.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...