Sufle sa karamelom

Neodoljiv spoj slasne karamele i sočnog kolača.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
smeđi šećer, brašno, slatka pavlaka, so, maslac, jaja, ekstrakt vanile
Tip recepta:

Priprema

1. Posudice za sufle namažite maslacem i svaki pospite sa malo smeđeg šećera (2 kašike).

2. U posudi otopite maslac, dodajte šećer, slatku pavlaku, vanilu i prstohvat soli. Kada se šećer otopi i počnu da stvaraju mehurići kuvajte još minut dok se ne stvori sos. Od sosa odvojite 200 ml i stavite sa strane.

3. U ostatak sosa umešajte žumanca i brašno. Konstantno mešajući zagrevajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne, oko 3 minuta. Prebacite u drugu posudu i ostavite da se hladi oko 15 minuta.

4. U posebnoj posudi umutite šam od belanaca i postepeno dodajte dve kašike smeđeg šećera. Trećinu šama dodajte karamel sosu, pomešajte, a zatim sve to vratite ostatku šama. Smesu sipajte u posudice. Pecite sufle u rerni zagrejanoj na 180 C oko 11 minuta. Sufle na sredini ne mora da bude previše čvrst, ali ukoliko vam se učini da je previše tečno, vratite u rernu na još dva minuta.

5. Sufle možete dodatno posuti šećerom, a poslužite ga uz pripremljen karamel sos, koji možete zagrejati dok se sufle peče.

 

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...