Sufle s kafom

Neodoljiva poslastica koja se prosto topi u ustima.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
6
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
mleko, kakao, šećer, jaja, slatka pavlaka
Tip recepta:

Sastojci

125 ml mleka
200 g slatke pavlake
30 g instant kafe u prahu
100 g crne čokolade sa 70% kakaa
3 jajeta
malo soli
75 g šećera

Priprema

1. Mleko, slatku pavlaku i instant kafu prokuvajte, skinite s vatre i ostavite oko 15 minuta da odstoji. U šest šoljica za espreso stavite trake od masnog papira 3 x 10 cm i fiksirajte tako da sufle kasnije viri oko 2 cm iznad ivice. Čokoladu sitno iseckajte.

2. Odvojite belanca od žumanca. U metalnoj posudi na pari penasto umutite žumanca sa prethodno pripremljenom smesom od mleka, kafe i slatke pavlake. Čokoladu polako dodajte u vreo krem i mešajte dok se potpuno ne ohladi. Ostavite da se ohladi.

3. Penasto umutite belanca s malo soli, postepeno dodajte šećer. Sneg od belanaca polako umešajte u kremastu masu. Sipajte u šoljice do ivice papira i ostavite da odstoji oko četiri sata u zamrzivaču. Sklonite papirne trake i ukrasite po želji.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...