Štrudla s makom od gotovih kora

Poslastica izuzetnog ukusa koji osvaja na prvi zalogaj.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
gotove kore, mak, griz, prezle, ulje, šećer, jogurt, prašak za pecivo, limun
Tip recepta:

Sastojci

500 g tankih kora
ulje za premazivanje tepsije i kora 

Premaz za kore:

3 jaja
2 čaše šećera
1 čaša jogurta
1 čaša prezli
1 čaša griza
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo

Fil (sve izmešati)
350 g maka
šolja toplog mleka
6 kašika šećera

Sirup (sve prokuvati)

2 čaše šećera
2 vanilin šećera
4 šolje vode
1 limun isečen na kolutove 

Priprema

1. Umutiti sastojke za premaz. Za merenje se koristi čaša od jogurta, ali ne puna. Staviti dve kore (između prve dve kore nauljiti), na drugu koru sipati premaz. Oko 5-6 kašika je dovoljno za svako premazivanje. Staviti treću koru. Na premazanu treću koru staviti četvrtu koru i na nju fil od maka. Labavo urolati i slagati u podmazanu tepsiju.

2. Ostaviti da stoji 10 minuta, taman da se rerna zagreje i peći da lepo porumeni na 200 stepeni. Preko vrele štrudle sipati vreo sirup koji ste kuvali oko 30 minuta.. Ostaviti da upije i kad se prohladi seći i poslužiti.

Izvor: serpica.net

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...