SRPSKO JELO NAŠIH BAKA: Posni vrćeni krompir u zemljanom đuveču

Ovo je tradicionalni srpski specijalitet koji je odličan obrok u vreme posta
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
krompir, crni luk, paradajz, pitinač, beli luk
Tip recepta:

Priprema

1. Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i stavite na tihoj vatri da se dinsta. Najbolje je ako imate "smederevac", pa se lagano krčka.

2. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo nožem izdubite krompire. Podmažite đuveč uljem i poređajte krompire.

3. U dinstani luk dodajte, narezan paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja-vrćenja. Prodinstajte sve još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i aleve paprike.

4. Ovim filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom. Nalijte pažljivo vodom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na plotni.

5. Neka se tako krčka tridesetak minuta, onda premestite u zagrejanu rernu i zapecite krompire.

6. Poslužite toplo uz paprike ili salatu od krastavca.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: tortekolaci.com

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...