Sočna baklava sa jabukama i orasima

Ova slasna baklava će osvojiti vaša srca.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kore za baklavu, orasi, jabuke, limun, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, griz
Tip recepta:

Sastojci

500 g  gotovih tankih kora za baklavu

150 g seckanih oraha

4 jaja

4 kašike šećera

3 kašike griza

3 kašike brašna

2 veće jabuke 

100 ml ulja 

1 prašak za pecivo

Za sirup:

600 g šećera

1 vaniliin šećer

1 limun

500 ml vode

Priprema

1.Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodajte seckane orahe, griz, brašno, jabuke  (narendane na krupno) i prašak za pecivo. Sve  polako i dobro izmešajte. 

2. Spremite tepsiju  37 x 25 cm (ili bar  približne dimenzije) i namažite je uljem. Raširite na stolu prvi list kore, pouljite pa stavite odozgo drugi, a zatim i treći na koju će te po širini na dnu stavljati kašikom gotov pripremljen fil. Rolajte baklavu i tako do kraja dok ne utrošite sav fil. Kad ste sve završili, isecite rolnice na krupnije komade, pa je zalijte sa malo vrelog ulja (da zacvrči) kako ne bi iscureo fil prilikom pečenja. 

3. Pecite baklavu na 180 stepeni oko pola sata. Gotovu pečenu baklavu još malo isecite nožem. Prelijte je hladnim sirupom koji ste prethodno napravili od šećera i vode, limuna i vanilinog šećera. 

Izvor: Najslađi blog

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...