Slatko testo koje osvaja ukusom - raspucanci

Raspucance ćete napraviti lako, a potom ćete ih često pripremati
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, maslac, ulje, vanila, brašno, pomorandža

Sastojci

2 jaja

200 g šećera

50 g omekšanog maslaca

40 ml ulja

1 kašika ekstrata od vanile

350 g brašna

1 kesica praška za pecivo

2 kašike soka od narandže i narendane korice od limuna

100 g šećera u prahu

Priprema

1. Umutiti jaja i polako dodavati šećer, omekšani maslac, ulje, ekstrat od vanile, sok od narandže i koricu od narandže.

2. U umućenu smesu polako dodavati brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

3. Od navedene smese napraviti testo. Testo pokriti sa providnom folijom i ostaviti sat vremena.

4. Od testa otkidati male komadiće veličine oraha i oblikovati u loptice. Loptice uvaljati u prah šećer i staviti u tepsiju obloženu sa papirom za pečenje.

5. Napraviti razmak jer pogačice porastu u toku pečenja.

6. Peći 10-15 min. na temperaturi od 180°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serbiancafe.com

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...