Slatka pletena pogača

Specifičan način pripreme čini ovu slatku pogaču pravom zvezdom trpeze.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, jaja, so, šećer, kvasac, kakao krem, šećer u prahu
Tip recepta:

Sastojci

2 jaja
500 g brašna
kašičica suvog kvasca
60 g šećera
prstohvat soli
2 kašike toplog mleka + 6 kašika mleka
ekstrakt vanile
30 grama margarina
kakao krem (oko 6 kašika)

Priprema

1. Pomešajte jaja sa šećerom, dodajte so, dve kašike mleka, malo ekstrakta vanile i brašno. Dodajte i kvasac razmućen u malo vode. Nakon 5 minuta mešenja dodajte mekan margarin. Mesite dok ne dobijete mekano, glatko testo. Ostavite testo prekriveno da narasta oko 90 minuta.

2. Kada testo naraste podelite ga na četiri dela i razvucite tanke kore veličine pleha. Svaku koru premažite kakao kremom razmućenim u mleku.

3. Pogači rasecite krake poput zvezde, ali tako da sredina ostane netaknuta. Zatim svaki krak uvrtite. Ostavite da narasta još 15 minuta pre pečenja.

4. Pecite na 220 stepeni oko 30 - 45 minuta, ili dok ne poprimi braon boju. Pečenu pogaču pospite šećerom u prahu.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...