Sladoled torta sa šumskim voćem

Ukusna i sočna poslastica.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
16
Težina pripreme: 
srednje
Kalorije: 
490 kcal po osobi
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, brašno, šećer, voće, mleko
Tip recepta:

Sastojci

Za testo

250 g maslaca
250 g šećera
4 jajeta
400 g brašna
kesica praška za pecivo
4 kašike mleka

Za fil

180 g bobica šumskog voća (sveže ili zamrznute)
5 žumanaca
200 g šećera u prahu
rendana kora limuna
375 ml slatke pavlake

Za ukrašavanje

375 ml slatke pavlake
kesica vanilin šećera
100 g bobica

Priprema

1. Zagrejati rernu na 190 stepeni. Nauljiti okvir za kolače (ø 26 cm). Kremasto umutiti maslac i šećer. Dodavati jaja jedno po jedno i mutiti dalje. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa ga dodati u masu, zajedno sa mlekom i sve sjediniti. Testo sipati u okvir i peći oko 30 minuta. Izvaditi testo iz pleha, na rešetku za kolače i ostaviti da se rashladi. Preseći testo dva putapopreko – da se dobiju tri kore.

2. Oprati i ocediti bobice. Umutiti u metalnoj činijici na pari žumanca i šećer u prahu, da se dobije gusta masa. Skinuti sa pare i mešati da se rashladi. Umutiti slatku pavlaku. U krem od žumanaca dodati slatku pavlaku i bobice.

3. Donju koru staviti na podlogu za torte i premazati polovinom krema. Staviti srednju tortu i premazati ostatkom krema. Poklopiti gornjom korom i tortu staviti

u zamrzivač na 6 sati. 

4. Za ukrašavanje umutiti slatku pavlaku i vanilin šeéer i premazati tortu iz friza. Bobice oprati, ocediti i ukrasiti njima tortu.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...