Sekelji gulaš

Uz ovaj pikantan gulaš možete poslužiti kuvan krompir ili testeninu.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
svinjsko meso, crni luk, beli luk, crvena paprika, kiseli kupus, paradajz, ulje, so, biber, lorber, kisela pavlaka
Tip recepta:

Sastojci

600 g svinjskog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 crvene paprike
400–500 g kiselog kupusa
200 g paradajza
4 kašike ulja
so, biber
list lorbera
kašičica kima
po kašika mlevene slatke i ljute paprike
150 g kisele pavlake

Priprema

1. Meso dobro oprati i obrisati kuhinjskom krpom. Oljuštiti crni i beli luk i iseckati na sitnije komade.

2. Paprike oprati i preseći na pola, očistiti od semena i iseći na oko 2 cm velike kockice. Kiseli kupus sitno iseckati. Paradajz oprati i takođe sitno iseckati.

3. Zagrejati ulje u jednoj posudi i na njemu sa svih strana zapeći meso. Dodati crni i beli luk i sve zajedno malo propržiti. Zatim u to dodati kockice paprike, kiseli kupus i paradajz sa njegovim sokom. Začiniti solju, biberom, kimom i mlevenom paprikom. Dodati list lorbera. Pustite gulaš da jednom provri, poklopite ga i pustite da polako krčka još oko 60 minuta.

4. Pre serviranja jela, dodajte kiselu pavlaku i ukoliko je potrebno, ponovo začinite solju i biberom. 

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...