Ruska čokoladna torta sa kokosom

Ova čokoladna poslastica pravi je hit u Rusiji, a verujemo da će i vas očarati.
Vreme pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
šećer, gustin, krem sir, brašno, jaja, kakao, čokolada, prašak za pecivo, so
Tip recepta:

Sastojci

Za kuglice od sira:

250 g krem sira

50 g šećera u prahu

3 kašike gustina

50g kokosa

2 žumnca

Za biskvit:

2 kašike brašna

6 belanaca

4 žumanca

30g šećera u prahu

2 kašike kakaa

2 kašike gustina

100g čokolade

1 kašičica praška za pecivo

vanilin šećer

prstohvat soli

Glazura:

100g čokolade

3 kašike kisele pavlake

Priprema

1. Najpre napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama šećera u prahu, 3 kašike gustina i dva žumanca. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.

2. U posudi pomešajte dva žumanca sa šećerom u prahu i umutite.

3. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.

4. Umutite belanca i dodajte 15gr šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.

5. U drugoj posudi pomešajte 2 kašike kakaa, 2 kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer. Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.

6.  Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom. Pecite oko 35 minuta na 180 °C.

7.Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.

Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživajte.

Izvor: haber.ba

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...