Rolat sa sirom

Ovaj rolat će sigurno ulepšati vašu trpezu.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
damer, pavlaka, jaja, paprika, masline, so, biber, kiseli krastavci, peršun

Sastojci

300 g edamera

100 g putera

150 g pavlaka

kašika senfa 

so

biber

1/2 crvene paprike

200 g šunke

2 kisela krastavčića

2 tvrdo kuvana jajeta

kašičica peršuna

50 g maslina bez koštica

Priprema

1. Stavite edamer u kesu za zamrzivač, zatvorite je i stavite u vrelu vodu. Kuvajte na niskoj temperaturi dok sir ne omekša. (Vodite računa da se kesa ne otopi)

2. Izvadite omekšali edamer na plastičnu nelepljivu površinu na kojoj je neprijanjajuća folija i razvucite u oblik pravogaonika.

3. Omekšajte puter i pomešajte ga s kiselom pavlakom, pa dodajte senf, so i biber.

4. Na kockice iseckajte papriku, šunku i kisele krastavčiće. Iseckajte i kuvana jaja i pomešajte s peršunom, pa sve dodajte mešavini s pavlakom.

5. Ovaj pripremljen fil stavite preko edamera, pa poređajte isevkane masline. Uvijte u rolat uz pomoć folije i prekrijte ga folijom. Čuvajte rolat u frižideru preko noći, a pre serviranja sklonite foliju.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...