Rolat sa džemom

Rolat je najbolje služiti uz čaj ili kafu.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4 osobe
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, beli šećer, jogurt, brašno, džem, prašak za pecivo
Tip recepta:

Sastojci

2 jajeta

1 vanilin šećer

1 šolja kristal šećera

1 šolja jogurta

1,5 šolja brašna

1 prašak za pecivo

džem od šljiva, kajsija, malina, borovnica, jagoda

Priprema

1. Uključite rernu na maksimalnu temperaturu da se zagreje.

2. Penasto umutite jaja sa kristalnim i vanilinim šećerom (postepeno ih sipajte), nakon toga dodajte jogurt i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite je 10 minuta.

4. Čim izvadite koru iz rerne, uvijte je u mokru krpu (zajedno s papirom za pečenje), i urolajte. Nakon 10 minuta skinite papir, pa koru ponovo uvijte.

5. Nakon 5 minuta filujte koru džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se pre služenja ohladi, pa je tek onda isecite.

KUVAR – FINO, A JEFTINO - Zbirka recepta po kojima možete da pripremite ukusna jela čak i ako ste početnik uz savete vrhunskih kulinara na kioscima je uz Kurir svakog četvrtka.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...