Rolat od malina

Osim malina, ovaj rolat možete praviti i sa jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
10 parčadi
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
260 kcal po parčetu
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, brašno, gustin, želatin, malina, sir, pavlaka, limun

Sastojci

4 jaja
200 g šećera
70 g brašna
40 g gustina
3 kesice želatina
300 g malina (smrznutih)
300 g sira
200 ml Moja kravica kuhinjica slatke pavlake
kašika soka od limuna

Priprema

1. Zagrejati rernu na 200°C. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca, 4 kašike vruće vode i 70 g šećera. Umutiti belance i 30 g šećera, pa umešati u žumance. Dodati brašno i gustin. Razliti po plehu sa peki papirom i peći 15 min.

2. Izručiti patišpanj na čistu krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti u rolat.

3. Pripremiti želatin. Maline ispasirati. Izmešati sir, pola pirea od malina i 100 g šećera. Umutiti pavlaku.
Sok od limuna zagrejati, rastopiti 2 kesice želatina u tome i umešati u krem od sira, zajedno sa pavlakom.

4. Premazati koru kremom, uviti ponovo u rolat. Premazati rolat ostatkom pirea u koji je umešan želatin napravljen prema uputstvu sa kesice.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...