Riblja supa sa šafranom

Mnogo različitih sastojaka ovoj supi daju neverovatno bogatstvo ukusa.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
2
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
350 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
škarpina, zelen, paradajz, luk, đumbir, ulje, školjke, kari, vino, morski plodovi, limun, šafran
Tip recepta:

Sastojci

1 očišćena škarpina
100 g zeleni
2 paradajza
2 glavice luka
50 g đumbira
4 kašike ulja
8 – 10 raznih školjki (mogu i samo mušlje)
1 kašičica karija
100 ml belog vina
150 g morskih plodova
3 kašike soka od limuna
so, biber
1 kašičica šećera
1 prstohvat šafrana

Priprema

1. Očistiti ribu i iseći je na komade. Iseckati zelen i paradajz. Luk i đumbir takođe iseckati i onda svo povrće prodinstati na 2 kašike ulja.

2. Oprati školjke. Dodati kari u jelo, naliti vinom i ubaciti školjke. Naliti vodom, prokuvati i krčkati na niskoj temperaturi oko 10 minuta.

3. Morske plodove odmrznuti, oprati i ocediti. Propržiti sa škarpinom.  Izvaditi školjke iz supe, pa ispasirati supu kroz cediljku. Posoliti, pobiberiti, pošećeriti i dodati šafran.

4. Pržene morske plodove i ribu zajedno sa školjkama staviti u supu i servirati.

SAVET:
Čorba odlično ide uz prepečeni baget i ajoli sos.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...