Prženi klen

Uz ovu ukusnu ribu preporučujemo krompir salatu kao prilog.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
klen, beli luk, peršun, limun, kukuruzno brašno, belo brašno

Sastojci

1 veći klen (oko 1300 gr)

so

biber

biljna mešavina začina

ulje

2   čena belog luka

malo seckanog peršunovog lista

limun

brašno belo i malo kukuruznog brašna

ulje za prženje

Priprema

Ribu očistiti i dobro oprati, a zatim iseći na komade. Zatim ribu malo ocediti,  poprskati limunom, posoliti dodati začin, biber. Belo i kukuruzno brašno izmešati, pa uvaljati parčad ribe i pržiti u dubokom ulju. Šerpu ili tiganj možete poklopiti, pre svega lepo će se ispržiti a i neće prskati po šporetu.

Kad porumeni sa jedne i druge strane, vaditi na tanjir u koji ste stavili salvetu da upije višak masnoće. U činijicu naseckajte beli luk i peršun nacedite malo limuna pa stavite na ribu. Poklopite tanjir da riba upije.

Izvor: Kod bake u gostima

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...