Posni kolačići

Od mase za ove kolačiće možete pripremiti poslastice u raznim oblicima.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kvasac, šećer, brašno, pekmez, orasi
Tip recepta:

Sastojci

3 kašičice šećera
kockica kvasca
šolja vode
2 šolje ulja
na vrh noža soli
1 kg brašna
pekmez po izboru
jezgra oraha ili prepečen i oljušten lešnik
šećer u prahu ili mleveni orasi (za posipanje)

Priprema

Kvasac sa šećerom i malo tople vode ostavite da nadođe, pa ubacite u činiju sve sastojke, izuzev pekmeza, jezgra oraha i prah-šećera. Umesite glatko testo i razvucite koru debljine kao tupa strane noža. Kalupiom vadite oblike po želji. Na svaki oblik u sredinu stavite prekmez i po jednu četvrtinu jezgra oraha ili po polovinu lešnika. Preklopite još jednim parčetom testa istog oblika, da se sklope dva susedna kraja. Ređajte ih u nepodmazan pleh, da se ne dodiruju i ispecite na 180 stepeni tako da ne promene boju. Pečene kolačiće, još vruće, uvaljajte u šećer u prahu ili u mlevene orahe.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...