Portugalska kajgana sa neverovatnim sastojcima (RECEPT)

Čudesna kajgana kakvu još niste probali sa mirisom Mediterana.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
bakalar, krompir, jaja
Tip recepta:

Sastojci

450 grama suvog bakalara

1 litar mleka

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike tanko narezanog luka

so

sveže samleven crni biber

2 šoljice naseckanog krompira (na kockice)

12 umućenih jaja

1/2 šoljice naseckanih maslina

Priprema

1.Umočite bakalar dva dana ranije u 1/2 litra mleka, poklopite i ostavite u frižideru 24 sata.

2. Sledećeg dana izlijte mleko, a ribu dobro isperite hladnom vodom. Umočite je u sveže mleko i ostavite u frižideru još 24 sata.

3. Izlijte mleko, pa opet isperite vodom. Obrišite pa razlomite na manje komadiće. Ostavite po strani.

4. U velikom tiganju lagano ugrejte maslinovo ulje.

5. Dodajte luk, posolite i pobiberite. Dinstajte 4 do 6 minuta.

6. Dodajte kuvani krompir i bakalar. Nastavite dinstanje još 4 minuta.

7. Dodajte začinjena jaja, neprestano mešajte, pa pecite još 4 minuta.

8. Servirajte i ukrasite naseckanim maslinama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kuvajsam.com

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...