Plazma torta sa malinama

Neodoljiv spoj keksa, malina, čokolade i orašastih plodova.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
keks, maline, šećer, čokolada, bademi, lešnici, margarin, sok od pomorandže

Sastojci

600 g mlevenog keksa

250 g margarina

180 g šećera u prahu

150 mlevenih pečenih lešnika ili badema (ili pola-pola)

2 dl bilo kojeg soka od pomorandže

200-250 g malina (svežih ili zamrznutih)

100 g čokolade za kuvanje (za glazuru)

50 g pečenih, seckanih lešnika ili badema (za posipanje torte)

Priprema

1. U vangli mesiti sve sastojke. Margarin malo razmekšati, dodati plazmu, mlevene lešnike ili bademe, šećer, sok. Sve dobro izmesiti rukama da se sjedini. 

2. Izručiti na jednu tacnu ili kalup sa stranicama koje se otvaraju. Oblikovati i ubadati u masu maline. Prstom malo udubite masu,pa ubacite malinu.

3. Istopite čokoladu na pari, prelijte preko torte, pospite seckanim bademima ili lešnicima i stavite u frižider da se stegne na par sati.

Izvor: serpica.net

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...