Pita sa jabukama i tikvicama

Orasi i suvo grožđe čine je bogatijom.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
20 parčadi
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
260 kcal po parčetu
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kore za pitu, jabuke, tikvice, orasi, suvo grožđe, cimet
Tip recepta:

Sastojci

500 g jabuka
500 g tikvica
½ kg tankih kora za pitu
200 g mlevenih oraha
cimet
vanilin šećer
šećer
200 g suvog grožđa
ulje
prah šećer

Priprema

1. Jabuke i tikvice oljuštiti i narendati. Posuti šećerom (po ukusu) i prodinstati dok ne ispari tečnost. Kad se ohladi umešati vanilin šećer i cimet.

2. Prvu koru nauljiti i posuti mlevenim orasima i kristal šećerom. Staviti drugu koru i na nju sipati fil i posuti je suvim grožđem. Uviti u rolnu. Ponovljati postupak dok se ne utroši materijal.

3. Složiti pitu u nauljen pleh, premazati je uljem i peći na 180 stepeni dok ne porumeni (oko pola sata).  Prohlađenu pitu posuti prah šećerom, a servirati ukrašenu svežim listićima nane.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...