Pita od jabuka s pudingom

Idealan spoj hrskavog slatkog testa i pudinga.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, jaja, šećer, mleko, jabuka, cimet, muskatni oraščić, puding
Tip recepta:

Sastojci

3 šoljice brašna
šoljica masti
2 jajeta
pola šoljice šećera
prstohvat soli
kesica praška za pecivo
kesica vanilin-šećera
1 dl mleka ili pavlake za kuvanje

Fil:

7-8 jabuka
šoljica šećera
3/4 šoljice prezli
cimet
muskatni oraščić

Preliv:

6 dl mleka
50 ml vode
kesica pudinga od vanile
5 kašika šećera

Priprema

1. Jabuke oljuštite i isecite na kriščice, pospite šećerom, cimetom, muskatnim oraščićem i prezlama.Ostavite da stoji dok umesite testo. 

2. Za testo u brašno dodajte šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i so. Dobro promešajte, onda dodajte jaja, mast i mleko. Zamesite glatko testo. 

3. Četvrtinu testa ostavite sa strane, a ostatak razvaljajte na debljinu 2 mm i prenesite na podmazan pleh. Na testo ravnomerno rasporedite jabuke. 

4. Od ostatka testa isecite tračice i rasporedite ih unakrst (ili kako volite) preko jabuka.

5. Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta, da pita porumeni. Za to vreme napravite puding po uputstvu na kesici, ali da bude nešto ređi (sa 6 dl mleka i 50 ml vode). 

6. Kad se puding zgusne i postane kremast, ostavite ga 10-ak minuta da se stvori korica. Koricu sklonite u tankom sloju i kašikom prelijte puding po piti.

Napomena: Testo razvucite na mastan papir kako biste ga lakše preneli u pleh.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...