Piletina sa jabukama i suvim šljivama

Dodavanjem jabuka i šljiva meso dobija sasvim drugačiji ukus. Umesto šljiva, možete da probate i sa smokvama ili kajsijama.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Rating: 5
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
luk, pileće meso, jabuka, šljiva
Tip recepta:

Sastojci

1 kg pilećeg belog mesa
1 glavica luka
2 jabuke
8 suvih šljiva

Priprema

1. Iseći belo meso na sitnije komade. Oljuštiti crni luk. Oprati jabuke, iseći ih na četvrtine i izvaditi peteljke i koštice. Suve šljive oprati.

2. Iseckati crni luk na sitno i propržiti ga na ulju dok ne postane staklast. Dodati meso i propržiti ga. Posoliti (ili dodati začin), dodati jabuke i šljive i naliti pola čaše vode. Dinstati u poklopljenom sudu 15 minuta. Doliti vodu ako ispari.

3. Servirati piletinu zajedno sa jabukama, šlivama i supicom od prženja. Posuti sitno iseckanim peršunom.

Komentari

Izuzetno lako za pripremu i jaaako ukusno. Preporucujem da jabuke budu slatke jer se sa kiselim ne dobija zeljeni efekat mesavine ukusa :)

Dodaj novi komentar

Komentari

Izuzetno lako za pripremu i jaaako ukusno. Preporucujem da jabuke budu slatke jer se sa kiselim ne dobija zeljeni efekat mesavine ukusa :)

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...