Pileći paprikaš

Pileći paprikaš je staro tradicionalno jelo iz Madjarske. Može se pripremati sa krompirom ili sa testeninom. Za prave gurmane može se pripremiti i pikantno.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
meso, testenina, crvena paprika
Tip recepta:

Sastojci

1 glavica crnog luka 3 češnja belog luka 3 šargarepe 1 koren peršuna 1 sveža paprika 500 gr pilećeg mesa lovorov list vegeta so mleveni crni biber mlevena slatka paprika malo ulja testenina

Priprema

Očistiti i sitno iseckati glavicu crnog luka i propržiti blago na malo ulja. Očistiti koren peršuna i šargarepu i iseckati na kolutiće, usitniti papriku i beli luk i sve dodati u šerpu. Meso očistiti od kosti i iseći na kockice, dodati sa povrćem, začiniti po ukusu i naliti vodom da ogrezne. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri dok meso ne omekša, zatim doliti još vode i ubaciti testeninu. Kada testenina omekša i paprikaš je gotov.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...