Pileća prsa sa pečenim krompirima

Pikantnu notu sočnoj piletini i krompirima daje sos od lešnika i paprike.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
pileće belo meso, krompir, maslinovo ulje, biber, kari, crvena paprika, rukola, lešnik, pavlaka
Tip recepta:

Priprema

1. Rernu zagrejati na 175 stepeni. Krompir oprati, osušiti i iseći. Staviti na pleh premazan kašikom maslinovog ulja i posuti krupnom solju i biberom. Na kraju staviti da se peče u rerni 35 minuta.

2. U međuvremenu meso oprati, osušiti, natrljati karijem, solju i biberom. Papriku preseći, izvaditi semenke i sitno iseći. Zatim rukolu očistiti, oprati i osušiti. Polovinu sitno iseći. Lešnike sitno iseckati.

3. Zagrejati preostalo maslinovo ulje i papriku 5 minuta dinstati. Dodati pavlaku i lešnike, pa posoliti i pobiberiti. Na tihoj vatri pustiti da kuva 5 minuta. Zagrejati ulje i meso dobro ispržiti. Iseckanu rukolu pomešati sa sosom od pavlake, začiniti solju i biberom.

4. Pileća prsa izvaditi iz tiganja. Usuti sos i time zakuvati fond. Meso rasporediti na tanjire, okolo sipati sos od paprike i lešnika. Servirati sa pečenim krompirom i preostalom rukolom.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...