Pasulj sa mlevenim mesom

Ovaj specijalitet iz Toskane nikoga neće ostaviti ravnodušnim...
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
390 kcal po porciji
Rating: 5
1 korisnik je pripremio ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
pasulj, meso, paprika, paradajz
Tip recepta:

Sastojci

1/2 kg kuvanog pasulja
1 glavica luka
2 čena belog luka
po 1 crvena i žuta paprika
2 kašike maslinovog ulja
400 g mlevenog mesa
1/2 l kuvanog paradajza
1 kašika paradajz pirea
2 kašičice origana
so, biber
aleva paprika

Priprema

1. Skuvati pasulj samo u vodi (da bude čorbast) i procedtiti ga, a tečnost sačuvati. Iseckati crni i beli luk. Papriku iseći na prutiće.

2. Zagrejati ulje i propržiti meso. Dodati luk, beli luk i papriku, pa pržiti još malo. Dodati paradajz, paradajz pire, origano i tečnost iz pasulja, pa sve krčkati deset minuta na umerenoj temperaturi. Dodati pasulj i kratko ga podgrejati.

3. Posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom po ukusu. Ukrasiti po želji listićima per- šuna i servirati uz prepečeni beli hleb.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...