Pasulj s kiselim kupusom

Ovo je pravi zimski gurmanluk.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kiseli kupus, pasulj, beli luk, crni luk, sok od paradajza, lovor, mlevena crvena paprika, ulje, biber, korijander, dimljeno meso
Tip recepta:

Sastojci

400 g pasulja

800 g kiselog kupusa

500 g dimljenog mesa (dimljena rebra, slanina)

400 g crnog luka

3 čena belog luka

2 lista lovora

1 kašika mlevene crvene paprike

2 dl soka od paradajza

2 dl ulja

so

mleveni biber

mleveni korijander

Priprema

1. Pasulj oprati naliti sa vodom i da stoji preko noći.

2. Sutradan pasulj ocediti od vode i naliti sa vodom, prokuvati 10 minuta, ponovo ocediti od vode, pa opet naliti vodom i dodati 1 list lovora, dimljena rebra ili slaninu i kuvati dok ne omekša. 

3. Kiseli kupus sitno iseckati, dodati 1 list lovora, malo vode i kuvati da omekša.

4. U 2 dl ulja staviti sitno seckan crni luk i pržiti da omekša, pa dodati 1 kašiku crvene mlevene paprike.

5. Kuvan pasulj vaditi rešetkastom kašikom u keramičku posudu za pečenje, (kuvano dimljeno meso ostaviti po strani). Dodati kuvani kupus oceđen od tečnosti i prženi luk i beli luk protisnut kroz presu. Sve dobro izmešati, dodati so, mleveni  biber, mleveni  korijander i preliti s 2 dl soka od paradajza. Po vrhu poređati kuvano dimljeno meso.

Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Izvor: Danina kuhinja

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...