Pasta sa šparglama i koktel paradajzom

Sa osvežavajućim sosom od kisele pavlake.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
srednje
Kalorije: 
290 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
špargle, pasta, koktel paradajz, pavlaka, bosiljak, rukola
Tip recepta:

Sastojci

600 g špargli
500 g koso sečenih makarona
400 g koktel paradajza
50 g krem sira
200 g ekstra masne kisele pavlake
1 veza bosiljka
nekoliko listova rukole
so , biber

Priprema

1. Oprati špargle i drške odseći u donjoj trećini. Preseći ih na prutiće duge 3 cm. Bariti špargle oko 12 minuta u ključaloj slanoj vodi. Procediti, ohladiti kratko pod mlazom vode sa česme i dobro ocediti. Koktel paradajz očistiti, oprati i iseći na polovine ili četvrtine.

2. Za sos izmešati krem sir, kiselu pavlaku, so i biber. Bosiljak oprati, posušiti i iscepkati listiće. Ostaviti nekoliko listića sa strane, a ostale sitno iseckati i umešati u sos od sira i pavlake.

3. Izmešati špargle, pastu, paradajz i sos. Servirati posuto listićima bosiljka. Uz pastu poslužiti belo vino.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...