Parfe

Ovu kremastu poslasticu možete ukrasiti voćnim ili čokoladnim sirupom.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, lešnik, mleko, šlag, vanilin šećer, šećer u prahu

Sastojci

7 jaja
125 g šećera
250 g lešnika, oraha ili badema
1/2 l mleka
4 kesice šlaga
2 kesice vanilin šećera
200 g šećera u prahu

Priprema

1. U dubokom sudu umutite 6 žumanaca i jedno celo jaje sa šećerom.

2. Ovu smesu mutite na pari (šerpu stavite iznad šerpe s ključalom vodom) sve dok ne dobijete penastu smesu. Mutite mikserom.

3. U dobijenu penastu smesu dodajte mlevene lešnike.

4. U drugoj posudi umutite kesice šlaga i mleka u krem. Spojte s prvom smesom koju ste malo ohladili. Sve lepo promešajte.

5. Smesu rasporedite u malo dublje modlice ili čaše i ostavite u frižideru da se stegnu.

6. Kad se parfe stegne, prevrnite ga i ukrasite po želji.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...