Originalni starinski recept: Sarma kao srpski brend

Podsetite se tradicionalnog recepta naših baka za pravu srpsku sarmu
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kiseli kupus, mleveno meso, luk, pirinač, jaje
Tip recepta:

Sastojci

1 glavica kiselog kupusa

500 g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

10 g pirinča

100 g slanine

1 jaje

2 kašičice aleve paprike

so, biber

Priprema

1. Sitno iseckajte crni i beli luk i pomešajte sa seckanom slaninom, mlevenim mesom i pirinčem.

2. Dodajte u smesu jaje, alevu papriku, so i biber i sve dobro izmešajte.

Listove kiselog kupusa operite vodom, a zatim stavljajte na sredinu lista nadev i savijate od korena prema vrhu.

3. Ostatakom listova kupusa obložite šerpu u kojoj ćete kuvati sarme. Poređajte zavijene sarme i prekrijte listovima kupusa.

4. Posudu u kojoj ih kuvate nalijte vodom dok ne prekrije sarme.

5. Kuvajte na laganoj vatri najmanje sat vremena.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...