Originalni recept za mioničku gibanicu sa sirom i kajmakom

Gibanica je srpsko tradicionalno jelo, a evo kako se originalnog recepta kako se pravi u Mionici na domak Valjeva
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, jaja, mleko, mast, sir, kajmak

Priprema

1. Zamesiti smesu od brašna i slane vode i dodati malo masti.

2. Od smese izdvojiti 24 jufkice i razvući ih oklagijom, a zatim premazati mašću i po dve ispeći

3. Pripremiti fil od sira, kamaka i žumanaca. Naparviti čvrst sneg od belanaca i pomešati ga sa predhodnom smesom. Dodati malo masti i mleka.

4. Tepsiju premazati mašću, a zatim poslagati pečene kore koje su pretkodno natopljene nadevom.

5. Pripremljenu gibanicu iznušiti viljuškom i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...