ORIGINALNI RECEPT: Cicvara, srpsko jelo Nemanjića

Cicvara je tradicionalno jelo u Srbiji, nažalost danas zapostavljeno. Podsetimo se šta su jeli naši preci.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
sir, kajmak, kukuruzno brašno, mleko

Sastojci

500 g sira

2 čaše mleka

2 čaše vode

kukuruzno brašno

150 g kajmaka

so

Priprema

1. Sa vodom i mlekom pomešajte sir i ostavite da se kuva do ključanja.

2. Dodajte kukuruznog brašna uz neprestano mešanje, a zatim dodajte kajmak.

3. Dodajte soli po potrebi, ali proverite koliko je cicvara slana od sira koji ste prethodno stavili.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...