Neodoljiva i osvežavajuća: Torta od palačinki sa jagodama

Ova torta je pravo slatko iznenađenje ovog leta. Ne propustite da je probate i da uživate u svakom slatkom zalogaju.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
palačinke, slatka pavlaka, jagode šlag
Tip recepta:

Sastojci

Za palačinke: 

4 jaja

300 ml mleka

150 g brašna

Prstohvat soli

1 kašika šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

Malo limunove korice

Mineralne vode po potrebi

Za fil: 

500 ml slatke pavlake 

3 kašike šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile 

Jagode

1-2 kašike šećera

Priprema

1. Isecite jagode na četvrtine i pospite ih šećerom, pa ostavite tako nekoliko minuta kako bi pustile sok. Umutite slatku pavlaku u koju ste dodali ekstrakt vanile i šećer u prahu i ostavite da se hladi.

2. Napravite testo za palačinke tako da prvo pomešate sve sastojke osim brašna i mineralne vode dok se ne sjedine, pa postepeno dodajte brašno, mešajući mikserom. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte malo vode. Smesu za palačinke pustite da odstoji oko pola sata.

3. Dok smesa za palačinke odstoji, umešajte jagode sa šećerom u šlag krem (viljuškom ih još možete malo zgnječiti) i neka se dobro sjedine.

4. Dobro zagrejte tiganj za palačinke. Možete ga namastiti ubrusom umočenim u rastopljeni maslac ili uljem. Ispecite tanke palačinke. Kada su palačinke gotove pustite neka se ohlade.

5. Počnite da slažete tortu od palačinki tako da na dno kalupa stavite palačinku, pa na nju mešavinu šlaga i jagoda u tanjem sloju, pa opet jednu palačinku. Ređajte palačinke i šlag krem do vrha kalupa i završite sa palačinkom.

6. Tortu pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru barem sat vremena. Što se duže hladi to bolje. Nakon hlađenja pospite tortu sa šećerom u prahu i poslužite uz sveže jagode. 

Izvor: Pun kufer

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...