Musaka sa pavlakom

Uz ovu musaku poslužite svežu salatu i kiselo mleko ili pavlaku.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
mleveno meso, crni luk, jaja, mleko, pavlaka, biber, ulje, so
Tip recepta:

Sastojci

1/2 kg mešanog mlevenog mesa

1 kg krompira

2 glavice crnog luka

biber

ulje

Preliv:

3 jajeta

180 ml kisele pavlake

200 ml mleka

mešavina biljnih začina 

Priprema

1. Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži na ulju, zajedno sa mlevenim mesom. Posoliti, pobiberiti i dinstati dok meso ne bude poluprženo.

2. Krompir oljuštiti i iseći na tanje krugove.

3. U podmazanu tepsiju (đuveč) poređati pola isečenog krompira, staviti meso, zatim drugu polovinu krompira i preliti prelivom: umutiti jaja, dodati kiselu pavlaku, pa viljuškom sjediniti, i na kraju dodati mleko. Posoliti po ukusu.

4. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko sat vremena.

Izvor: Kod bake u gostima

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...