Minestrone sa njokama

Ovo okrepljujuće varivo sa testeninom prepuno je hranljivih sastojaka i vitamina.
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
440 kcal
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
crni luk, krompir, šargarepa, celer, praziluk, tikvice, paradajz, slanina, maslinovo ulje, so, biber, boranija, njoke, parmezan
Tip recepta:

Priprema

1. Očistiti crni luk i iseckati ga. Oljuštiti krompir i oprati ga. Oprati šargarepu i celer. Oljuštiti ih i iseckati. Oprati praziluk, tikvice i šargarepu i očistiti ih. Preseći krompir na pola. Praziluk iseći na tanke režnjeve. Zaseći paradajz unakrst, preliti ga vrelom vodom i oljuštiti. Iseckati i slaninu.

2. Zagrejati u jednoj posudi dve kašike maslinovog ulja. Na njemu staklasto prodinstati crni luk i slaninu. Dodati krompir, pripremljeno povrće i smrznutu boraniju. Naliti supom i pustiti da provri. Posoliti, poklopiti i kuvati još oko pola sata.

3. Izvaditi krompir iz supe i izgnječiti ga. Zatim ga ponovo vratiti u supu. Dodati testeninu i kuvati minestrone još oko 15 minuta bez poklopca.

4. Sitno narendati parmezan.Dodati u supu dve kašike maslinovog ulja. Zatim dodati parmezan. Nakon toga začiniti supu solju i biberom po ukusu. Sipati minestrone supu u četiri duboka tanjira. Uz ovo jelo odlično ide italijanski beli hleb ili baget. Ukrasiti po ukusu.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...