Mafini sa jagodama

Poslastica lepog izgleda i još lepšeg ukusa.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jagode, brašno, mleko, šećer, jaja
Tip recepta:

Sastojci

Za testo:

300 g brašna

1 prašak za pecivo

180 g šećera u prahu

350 ml mleka

2 jaja

150 g omekšalog maslaca

50 g listića badema

Za fil:

200 ml slatke pavlake

50 g šećera u prahu

200 g jagoda

Priprema

1. U posudi izmešajte brašno s praškom za pecivo i dodajte šećer u prahu.
2. U drugoj posudi umutite maslac s jajima i mlekom, pa stavite smesu od brašna i promešajte da se ujednači.
3. Testo razlijte u podmazane kalupe. Odozgo pospite listićima badema.
4. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C.
5. Penasto umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Prohlađenim mafinima odsecite kapicu, premažite donji deo umućenom pavlakom, odozgo stavite nekoliko listića jagoda i pokrijte kapicom.
Izvor: Blic Žena

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...