Mafini s jajima i spanaćem

Napravite brze mafine bez brašna, odlične za doručak ili večeru.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, mleko, kačkavalj, šampinjoni, spanać, so, maslinovo ulje

Sastojci

kašika maslinovog ulja

170 g šampinjona, isečenih na listiće

6 jaja

1/4 šolje mleka

1/4 kašičice soli + po ukusu za pečurke

200 g rendanog kačakavalja

200 g spanaća, skuvanog i isceđenog

Priprema

1. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temepraturi i dodajte pečurke, posolite i pržite desetak minuta.

2. Rernu zagrejte na 180 C. Pleh za mafine pouljite ili u njega stavite papirne korpice.

3. U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, 1/4 kašičice soli i kačkavalj, pa sve dobro promešajte. Smesi s jajima dodajte i spanać i skuvane pečurke. 

4. Pripremljenu smesu sipajte  u pleh za mafine, napunite oko 3/4 svakog udubljenja u plehu.

5. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Sačekajte oko pola sata da se ohlade, pa ih izvadite iz kalupa.

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...