Lenja pita s višnjama

Ova poslastica podseća na dva klasika domaće kuhinje - lenju pitu i omiljeni kolač s višnjama.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, višnje, brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, margarin
Tip recepta:

Sastojci

2 jajeta
400 g brašna
200 g margarina ili masti
100 g šećera
kesica praška za pecivo
600 g višanja
100 g šećera u prahu
kesica vanilin-šećera 

Priprema

U brašno dodajte prašak za pecivo, istopljen margarine ili mast, jaja i šećer. Umesite testo i podelite ga na dva dela. Oklagijom razvijte kore. Položite jednu koru u podmazanu tepsiju, po njoj rasporedite višnje i prekrijte drugom korom. Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni. Kad se ohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu. 

Komentari

Napravio sam i ispalo je super
s'tim da sam pojacao i izmenio neke stvari npr. secer 300gr, vanilin 3 kesice, visnje 900gr, dodao i mleko 2dl. 3 jaja,

Dodaj novi komentar

Komentari

Napravio sam i ispalo je super
s'tim da sam pojacao i izmenio neke stvari npr. secer 300gr, vanilin 3 kesice, visnje 900gr, dodao i mleko 2dl. 3 jaja,

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...