Lenja pita s jabukama

Između slatkog testa nalazi se sočni fil s jabukama koji osvežava.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Rating: 5
3 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jabuke, jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt, griz
Tip recepta:

Sastojci

Testo:

3 jajeta
čaša šećera
čaša ulja (ili malo manje masti)
2 čaše brašna
čaša jogurta
kesica praška za pecivo (ili kašičica sode bikarbone)

 

Fil:

1 kg jabuka
2 kašike ulja
šećer po potrebi
2-3 kašike griza

Priprema

1. Za testo u posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno s praškom za pecivo i jogurt. Sve dobro izmešajte i napravite testo.

2. Za fil oljuštite jabuke, izrendajte i izdinstajte na ulju. Dodajte griz i šećer po potrebi.

3. Sipajte pola testa u podmazan pleh i pecite par minuta dok se ne uhvati korica. Zatim sipajte fil, preko fila stavite drugu polovinu testa.

4. Pecite 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

5. Kad je pita pečena, možete je posuti šećerom u prahu.

Komentari

Dodaj novi komentar

Komentari

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...